Lyckat rally i Tyskland

Robert Scholander Motorsports första utomlandstävling gick av staplen nu i helgen och tävlingen Reckenberg Rallye nere i Tyskland, 10 mil söder om Hanover där asfaltsdebuten kördes med olika prövningar skriva egna noter samt med grusfjädring och asfaltsinställning åka 18 mil runt utan tillåten service och tankning " spännande" . Av 95 startande blev Robert & Mattias Erixon 38 totalt efter att ha kört 6 sträckor med ökande tempo på de snabba sträckorna.
- Det har varit väldigt nyttigt att få både skriva egna noter som man sen körde på, det funkade riktigt bra, samt att få köra på asfaltsunderlag. Det är ett riktigt bra grepp med däcken och när man ställer om bilens stötdämpare för att styva till bilen så går det att åka mycket fortare genom svängarna.

En mycket lyckad helg för Robert Scholander Motorsport teamet. Mycket bra körande och med noterna har det fungerat riktigt bra.



Rally reckenberg

Nu till helgen (24/9) kommer Mattias att åka med Robert scholander i tyskland....

så här skriver scholandermotorsport på deras hemsida:




Nu i helgen blir det mycket nytt för Robert Scholander Motorsport.

Teamet åker till Tyskland och kör sin första utomlandstävling och det är även första gången asfaltsunderlag.
Kartläsare Patrik Knutsson hade förhinder och kunde inte följa med, så Mattias Erixon som åkt kartläsare i Rally-SM i flera år kommer vara vid Roberts sida denna gång.
Noter som vi har åkt med hela året och fått in ett riktigt bra flyt med, finns det tyvärr inga, utan bara tyska noter så vi får skriva egna helt efter våran bedömning. Detta är inget lätt utan kräver mycket övning för att få till egna fungerande noter. Men Robert har varit uppe hos Emil Axelsson, som tidigare har vunnit JVM i rally med Patrik Sandell och åker nu med PG Andersson, och tränat att skriva egna noter och fått tips och hjälp av honom inför denna tävlingen.
-Det har varit mycket nyttigt att få den proffesionella hjälpen från början och man får en annan syn på noterna med hjälp av Emil, samt tips om asfaltskörning och saker som man ska passa sig för , - säger Robert som känner sig bra förberedd för uppgiften.

Reckenberg Rallye startar på lördag med första bil som går ut 13.16 och ''reccen'' börjar vid 07.00 på lördag morgonen där man kör igenom sträckorna två gånger där de då ska skriva noterna.

Rallyt innehåller 6 sträckor med en total längd av ca 18 mil totalt och 3,5 sträckmil.

Teamet åker ner på torsdagen och ska anmäla sig och besiktiga på fredagskvällen

Mera info kommer komma via bloggen på hemsida!

www.scholandermotorsport.se



MVH

Robert Scholander Motorsport

Robert Scholander


Summering Linköping

Då var vi hemma från den näst sista Sm-deltävlingen i Linköping.

Vi började fredagen med att åka igenom samtliga sträckor för att justera lite på noterna.

Tävlingen startade med en publiksträcka inne i Linköping på fredagskvällen. Allt gick bra för oss tyckte vi, är ju lite svårkört på en liten cykel bana på asfalt när man har grusdäck på bilen, men vi var nöjda med den inledande sträckan.

 

 

Nästa sträcka var ute i skogen precis vid skymmning, Denna var snabb bitvis och innehöll många vägbyten. Vi körde in oss på en 10 plats i klassen

Efter denna väntade 2 st sträckor i mörker ute på skutfältet, sträckorna hade det mesta, bitvis snabbt sen in på knixigt parti. På ss3 körde vi in oss på en 8:e tid och ss4 en 10:e tid.



Efter alla fredagens sträckor så hade vi service 45 min där vi kollade över allt innan det blev natt vila.

Lördagen startade med en transport på 3mil sedan vänta 1timme vid sträckan för en olycka hade inträffat, sedan beslutade tävlingsledningen att stryka sträckan, så det var bara att åka tillbaka till servicen igen.

Sedan väntade 2 Långa sträckor på 1,4mil resp 1.9mil.
På ss 6 fick vi inte till körningen alls och det blev en 11:e tid som vi inte var nöjda med
ss7 kändes lite bättre och det blev en 8:e tid.



Nu väntades service 20 min innan vi skulle ut och åka samma 2 sträckor igen.
Vi låg nu på en 9:e plats i klassen med ca 4,5 sek upp till en 8:e, målet nu var att vi skulle avansera en plats på dom återstående sträckorna.

Men redan när vi slöäppte upp kopplingen i starten på ss8 så kändes det konstigt, bilen drev bara på ett hjul fram och vi kunde konstatera att en drivaxel gått sönder. Bara att parkera och bryta tävlingen för att inte skada mer på bilen.


Nästa sm-deltävling är i Katrineholm den 7-8 okt.

Ingen målgång i Linköping


Det blev tyvärr ingen målgång i Linköping, efter att en drivaxel gått sönder i starten på ss8.

inför sträckan så låg vi på en 9:e plats i klassen endast 4 sek upp till 8:e plats.

mer bilder och info kommer....


Fre avklarad i Linköping

Efter fredagens 4 sträckor i mörker ligger vi på en 9:e plats.


Nya tag i morgon med 6st ss

Sm-rally i Linköping

Den 16-17 sep är det återigen dax för Rally,Denna gång åker vi till Linköping.
Starten är kl.18 på fre kvällen utanför cloetta center. Då det kommer att köras en publiksträcka i anslutning till arenan, Kom gärna och kolla.

Under fre kvällen kommer vi åka 4ss och Lör 6st sträckor.

I våran klass är det 14 anmälda och totalt är det 88st. Vi har start nr 59

Bilen håller på att plockas ihop nu för fullt och kommer vara klar innan nästa fre.


All info om tävlingen finns under  http://www.eastswedenrally.se/




RSS 2.0